Lavinia-Maria Chitu

Despre mine

Buna.Sunt Lavinia sunt o persoana cu auz normal,cu toate ca provin dintr-o familie de surzi.Desi poate un neajuns,acest lucru m-a determinat,sa aprofundez limbajul mimico-gestual pentru a comunica cu ei prin semne.

In copilarie,eram tinta ironiilor si a rautatilor celor din jur doar pentru ca vorbeam altfel decat ei:”noi eram mutii”. 🙁

M-a durut enorm.M-a durut sa fim perceputi ca oameni anormali,eu fiind o persoana auzitoare.Am crescut cu dorinta de a schimba ceva si de a face,in timp pentru parintii mei cat si pentru celelalte persoane fara auz.Am inceput inca din copilarie prin implicarea  si organizarea a diverselor activitati de la Asociatia Teritoriala a Surzilor din Pitesti(spectacole,sporturi,dansuri,excursii).

In contact direct cu lumea lor,a celor care traiesc in tacere,am decis ca trebuie sa fac mai mult.Incepand cu 2014 am inceput activitatea in mass media in televiziune,odata cu legea CNA,ce obliga televiziunile locale,regionale si nationale de a avea un interval de minim 30 minute traduse pentru persoanele cu deficiente de auz.Eu cred ca se impune mai mult de atat si ca ar trebui acoperit si alt spectru decat al stirilor si anume cultura,divertismentul,muzica,arta….

M-am lovit de intrebari mereu :”De ce faci asta?”,Crezi ca vei schimba ceva in Romania? “,Nu vei reusi..

Eu le am raspuns:Categoric da!Fac din pasiune si din convingere ca ei merita mult mai mult decat li se ofera acum.Mi-am imaginat cum ar fi cu adevarat o zi sa traiesti in lumea lor,eu care sunt dependenta de muzica si credeti-ma este foarte greu,dar totusi ei au acceptat viata asta cum este si inca mai au puterea de a zambi. 🙂

Eu personal in viitorul apropriat,vreau sa schimb multe pentru ei,sa deschid portile care pana acum,au ramas inchise si vreau sa cred ca voi reusi.Am cateva proiecte in derulare in Romania dar si in Europa si cred cu toata puterea in ele.

Va invit sa  imi urmariti activitatea mea ampla pe blogul meu. 🙂

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *