Lavinia-Maria Chitu

Sustin Campania “Nu esti singur pe lume “

Am acceptat invitația unei femei puternice, Monica Berceanu, si anume de a mă alătura proiectului „Nu Eşti Singur Pe Lume” şi aş vrea să scriu câteva cuvinte despre abuzul asupra femeilor din Romania.In primul rand, pentru cei care ma cunoasteti, stiti ca eu iubesc familia foarte mult, dar in orice familie trebuie sa existe armonie, dragoste si buna intelegere si in niciun caz nu trebuie sa se depaseasca o limita si anume “violenta in familie”. Eu una, nu voi accepta niciodata asa ceva si pe aceasta cale indemn toate femeile din ziua astazi sa nu accepte nici ele la randul lor abuzul din partea barbatiilor indiferent ca este vorba de sotii lor, amanti, iubiti si asa mai departe.

Foarte multe femei din Romania din pacate fac acest compromis, accepta sa fie abuzate si motivele pot fi diverse: din rusine pentru oamenii din jur, datorita copiilor lor, din interese materiale si totusi, chiar si in aceasta situatie nu au curajul de a merge mai departe, de a sesiza autoritatile cu privire la “violenta in familie”, la drama pe care o traiesc pentru ca le este teama ca dupa acest denunt sa fie si mai aspru maltratate, torturate sau chiar mai rau de atat.

Nu, dragele mele, trebuie sa luptati, sa mergeti mai departe, sa acceptati iubire, nu bataie, nu gelozie, nu obsesie, nu tortura, sa duceti o viata frumoasa, sa va bucurati de fiecare zi data de Dumnezeu, totusi reprezentati sexul frumos si fara voi viata nu ar fi posibila pe acest pamant.

Conform statisticilor, in 2018, in Romania la fiecare 30 de secunde o femeie ajunge sa fie batuta de un barbat si asta datorita femeilor care au curajul de a sesiza mai departe, dar cele care nu au curaj?? Cred ca este la fiecare 10 secunde…Unde vom ajunge? M-am saturat sa vad partea feminina suferind pentru ce??? Pentru ca barbatii ne considera proprietatiile lor si vor sa ne domine prin violenta fizica??? Unde este egalitatea sanselor dintre 2 oameni: barbat si femeie???

Sa aveti grija de voi si sa luati atitudine din primul moment in care considerati ca lucrurile se indreapta intr-o directie gresita din punctul de vedere al violentei domestice.

 

 

Monica Berceanu https://www.facebook.com/profile.php?id=100010250161435  a iniţiat campania #NuEştiSingurPeLume, în care aduce informaţii despre abuz şi ajută femeile abuzate să plece din relaţiile cu abuzatorii lor.

Este o campanie pe care a decis-o când a hotărât să îşi spună pentru prima dată povestea abuzului la care a fost supusă în urmă cu 13 ani. Găsiţi AICI https://www.youtube.com/watch?v=2ZCSzdthIAg&t=7s întreaga poveste. Şi-a dat seama că femeile prin curaj mult mai repede atunci când văd dovezi că se poate, decât dacă le explici că nu este bine să rămână cu abuzatorul.

Când eşti tu însăţi abuzată, înţelegi femeia care refuză să plece, sau care se întoarce repetat la abuzatorul ei, altfel decât o face oricine. Monica crede azi că toată perioada aceea urâtă din viaţa ei este transformată în binecuvântare pentru alte femei. Are certitudinea că dacă Dumnezeu a salvat-o din iad, a făcut-o pentru ca ea să ajungă la inimile femelilor abuzate, dar şi la cele ale abuzatorilor, şi, prin povestea ei, să ajute alte suflete să se vindece de iubiri toxice.

Vă îndemn să susţineţi campania astfel:

  • distribuind articolele scrise de Monica, pe blogul ei, monicaberceanu.ro, şi de specialiştii care s-au implicat
  • scriind despre această campanie câteva cuvinte, astfel încât informaţiile să ajungă la cât mai multe femei.
  • Înscriindu-vă în grupul campaniei, Nu esti singur pe lume, pe care îl găsiţi AICI: https://www.facebook.com/search/top/?q=nu%20esti%20singur%20pe%20lume! Şi invitând femei care ştiţi că trec prin abuz sau au trecut

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *